Subvencionisana kupovina elektro-automobila

Bez autora
Dec 16 2010

Britanska vlada subvencionisaće kupovinu ekoloških automobila vodećih svetskih proizvođača. Ministar za transport Philip Hammond izjavio je da će se subvencije u visini do 5.000 funti (5.900 eura) odnositi na devet različitih modela automobila. Vlada će povećati i broj subvencija za njihovo punjenje.Industrija je tu najavu pozdravila upozorivši ipak da bi moglo da prođe dosta vreme pre nego što ta šema postane popularna, s obzirom da je cenu električnih automobila veća od 30.000 funti, što je u nekim slučajevima više nego što koštaju benzinski i dizel modeli.

Subvencionisana kupovina elektro-automobilaBritanska vlada subvencionisaće kupovinu ekoloških automobila vodećih svetskih proizvođača.

Ministar za transport Philip Hammond izjavio  je da će se subvencije u visini do 5.000 funti (5.900 eura) odnositi na devet različitih modela automobila. Vlada će povećati i broj subvencija za njihovo punjenje.

Industrija je tu najavu pozdravila upozorivši ipak da bi moglo da prođe dosta vreme pre nego što ta šema postane popularna, s obzirom da je cenu električnih automobila veća od 30.000 funti, što je u nekim slučajevima više nego što koštaju benzinski i dizel modeli.

Subvencije od januara 2011. godine mogu dobiti svi oni koji žele da kupe modele Mitsubishi iMiEV, Mercedes-Benzov pametni Fortwo ED ili Peugeot-ov iON. U šemu će biti uključeni i automobili Citroen CZero, Nissan Leaf te Tata Vista EV, koji će iduće godine biti lansirani na tržište, a od početka 2012., britanski vozači moćiće da dobiju popust i na Toyotino vozilo Prius Plug-in, Vauxhallovu Amperu, kao i Chevroletov Volt.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik